iQare is ook succesvol in Engeland. Zorgorganisatie Blackwood zet iQare in 2017 in voor meer dan 1000 gebruikers en benut daarbij alle mogelijkheden die het iQare platform biedt op het gebied van zorg, veiligheid, welzijn, gemak en communicatie

Naar beneden

Zorg van de toekomst nu al op grote schaal toegepast bij Blackwood (UK)

Zorgorganisatie Blackwood in Schotland heeft de uitgebreide mogelijkheden van het iQare regie- en communicatie platform omarmt om zo zorg op een geheel nieuwe en meer efficiënte en effectieve manier te organiseren voor ouderen en gehandicapten. Zorgverleners maken gebruik van de iQare smartphone app en houden zelf regie over hun werk, terwijl cliënten met hun iQare cliënt toepassing de regie houden over eigen leven. En indien noodzakelijk zorgen bewaken diverse sensoren de veiligheid van de client. Klik op deze link  Blackwood wint UK Housing Award 2017

Blackwood gebruikt het iQare platform voor intra- en extramurale zorg en schaalt zonder hulp van het iQare team op van 400 clienten en zorgverleners naar meer dan 1000 aansluitingen in 2017. Wilt u zien wat Blackwood doet met iQare technologie en hoe tevreden deze organisatie is. Kijk dan naar onderstaande film die Blackwood zelf heeft gecreeerd.  Onder die film vind u ons eerste project in 2010 waarmee het allemaal begon in Nederland en waarmee iQare  in 2010 haar eerste Smart Homes Award behaalde. 

 

 

Slimme zorg in Deken Baekershof

Dit project is in 2010 beloond met de smarthomes award  2010.  Woongebouw Deken Baekershof worden 55 appartementen zelfstandig bewoond door senioren. Er zijn toen iQare beeldschermen geimplementeerd waarmee bewoners konden beeldbellen met buren, hun kinderen en (mantel)zorgers. Andere ingevoerde toepassingen zijn het processen van zorgoproepen en plaslooproute verlichting tegen val-ongelukken, het kunnen zien en spreken via beeld en geluidverbinding met iemand die aan de voordeurstaat en het het openen van deze deur op afstand, met als doel ouderen langer zelfstandig te laten wonen in hun vertrouwde omgeving. 

Project

Deken Baekershof is een project waarbij iQare samengewerkt heeft met  Stichting Verenigde Zorgcentra Schijndel (SVZS), Welvaarts en Smart Homes. Samen keken wij hoe domotica en beeldschermcommunicatie zouden kunnen bijdragen aan het wooncomfort van ouderen. Elke partij droeg bij aan deze ontwikkeling, ieder op zijn eigen vakgebied van wonen en zorg, tot techniek en gebruikerservaring. Het doel was ontwikkelen, implementeren en leren.  
 
Spelen
Anna van Heeswijk(79) en haar man Jos (80) wonen sinds september 2009 in hun nieuwe woning vol snufjes. "Met al die apparatuur hebben we al flink zitten spelen”, vertelt mevrouw Van Heeswijk."We hadden het snel onder de knie. Wat scheelt is dat er een model woning is, waar we al die techniek konden leren. Zo waren we goed voorbereid.” De handigste techniek? Dat je een van de buren kunt bellen en elkaar tegelijkertijd op een beeldscherm ziet.
 
Stapje voor stapje
Voor mevrouw Santegoeds(80) was de stap iets minder eenvoudig, zo vertelt haar zoon Joop Santegoeds"Toen mijn moeder net in haar appartement woonde was ze erg huiverig voor het beeldscherm. Ze dacht datze het nooit zou begrijpen. Ik ben toen met mijn broer een middag bij haar gaan zitten en zo hebben we haar stapje voor stapje kennis laten maken met de techniek. Inmiddels begrijpt mijn moeder hoe het werkt, ze vindt het prachtig. "Joop”, zegt ze, "ik kan nu ook een beetje computeren.” Ik sta op het punt om voor een half jaar naar Mallorca te gaan. Nu ik weet dat alles rond haar heen geregeld is, is deze stap voor mij een stuk eenvoudiger. En ik kan met haar beeldbellen vanuit Mallorca.”   
                                       
Winnaar Smart Homes Award
In november 2010 ontving ons Slimme zorgproject Deken Baekershof, de Smart Homes Award. Reden hiervoor is dat het project met haar domotica voorzieningen bijdraagt aan de kwaliteit van wonen en leven van bewoners. "In het project is specifiek gekeken naar de behoefte van de bewoner. Daarnaast is het proces zeer uitgebreid gedaan, van behoefte onderzoek tot evaluatie verder worden belangrijke stakeholders bij het project betrokken”, aldus Remco Klaassen, voorzitter van de jury.